Is de behandeling pijnlijk?

Door de behandeling wordt de natuurlijke beweging van de darm, de peristaliek, gestimuleerd. Het gevoel van aandrang ontstaat en dit voelt voor iedereen anders. Het kan een onaangenaam gevoel geven maar dit duidt erop dat de darm goed reageert op de spoeling en is dus een zeer positief teken.

Heb ik genoeg aan één colonhydrotherapie behandeling?

Één behandeling geeft vaak niet het gewenste resultaat. Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt af van de klachten. Vaak zijn er zes behandelingen nodig. Bij Aude Sapere krijgt u als eerste een kuur van 3 spoelingen in 1 week. Daarna volgt een advies voor het vervolg van de reiniging.

Is het nodig om een dieet te volgen tijdens de kuur?

Tijdens de kuurweek is het wenselijk om een dieet te volgen. Zoveel mogelijk vloeibaar is het beste omdat u dan weinig nieuwe ontlasting aanmaakt wat dan niet eerst verwijderd hoeft te worden tijdens de spoelingen. Geen vast voedsel in de vorm van vlees en brood. Ook zuivelproducten dient u te vermijden tijdens de kuur. Wij vragen u dan ook om deze week te sapvasten. Drink veel, liefst verse groente-, en vruchtensappen, kruidenthee en water. Mocht u zich wat flauw gaan voelen kunt u gerust een rijstwafel of een cracker nemen om het “hongergevoel” te laten verdwijnen. U hoeft niet bang te zijn om een tekort aan voedingsstoffen te krijgen omdat die voldoende in de groente- en vruchtensappen zitten. Eventueel kan met de toepassing van iriscopie een voedingsadvies op maat worden gegeven.

Raak ik gewicht kwijt door colonhydrotherapie?

Tijdens de kuurweek valt men gemiddeld 3 tot 4 kilo af. Dit heeft te maken met het aangepaste voedingspatroon en natuurlijk het verliezen van overtollige afvalstoffen. Als u uw normale eetpatroon weer oppakt komt u weer wat aan. Let wel: door de bewustwording van uw eetpatroon tijdens de kuurweek zult u wellicht uw eetpatroon gaan aanpassen en daardoor meer gewicht gaan kwijtraken!

Wat zijn de bijwerkingen van een colon hydrotherapie behandeling?

Deze kunnen heel verschillend zijn. Bij sommigen kan een lichte hoofdpijn ontstaan. Anderen worden vermoeid en willen graag gaan slapen. Het lichaam is zich aan het ontgiften wat veel energie vergt. Weer een andere reactie kan juist het tegenovergestelde zijn namelijk juist meer energie en een opgelucht en opgeruimd gevoel.

Raakt mijn darmflora verstoord tijdens de darmspoelingen?

Het grootste gedeelte van de darmflora is gehecht aan de darmwand en zal niet gemakkelijk loslaten. Bij de darmspoeling wordt gezuiverd water gebruikt. Door het reinigen zullen er toch ook wel wat goede bacteriën het lichaam verlaten. Daarom krijgt u in de laatste vijf minuten van de behandeling een probiotica (goede bacteriën) toegediend zodat de darmflora weer in balans komt. Vaak is de darmflora echter verstoord waardoor uw klachten kunnen zijn ontstaan en daarom is het verstandig om vlak na de colon hydrotherapie behandelingen een product te gebruiken die de natuurlijke darmflora in evenwicht brengt.

Is er verschil tussen een klysma en een colonhydrotherapie behandeling?

Een klysma reinigt over het algemeen alleen het laatste gedeelte van de dikke darm. Doordat het water bij een colonhydrotherapiebehandeling onder lichte druk wordt ingebracht, bereikt het water de gehele dikke darm waardoor de reiniging intensiever is. Één colonhydrotherapiebehandeling is te vergelijken met 15 tot 20 klysma’s!

 

 

© 2008 Aude Sapere. Alle rechten voorbehouden.